Monday, May 16, 2011

Berlalunya 4 TAHUN itu......

situasi di kaunter PUSAT KESIHATAN UiTM- 2.00pm

Doctor: Pelajar tahun akhir ke?
Saya : Ya
Doctor: Kenapa x balik lagi?
Saya : Tunggu final projek (aku x bohong, aku tunggu final projek mid siap ok....hehehe)
Doctor: Nak buat scaling ke?
Saya : Ya
Doctor: Sebenarnya selepas 14 hari final exam, kamu dah x dikira sebagai pelajar
Saya : Oh........x taw pun (tapi aku still gak duduk kat kerusi tu)
Doctor: Ok. Xpe lah sy cek jer dulu. Nanti awk buat kat kampung k. Sebab klo buat appoiment, bulan 6 nanti baru kita leh wat scaling tu.
Saya : Oh......ok. (geram nyer.....)
Doctor: Banyak nyer nak kena wat........last buat 2008 kan.
Saya : Ya. (taw pun, klo x teruk, x kan sy datang)
Doctor: Ok, nanti buat kat kampung k........ nie amik coz ape nie?
Saya : Ok. Amik pendidikan. (saje ubah topik nak amik hati aku lah tu, kah3)
Doctor: Bakal cikgu lah nie ye.
Saya : Insyallah,ok terima kasih.
Doctor: Sama2. Jgn kena hantar sabah serawak dah la...........
Saya : (senyum jer............mls nak berlama2 disitu)




MORAL OF THE STORY
Nurul Sahida Mohd Amin (2007286994) bukan lagi seorang pelajar universiti ok


Rasanya macam baru semalam jer g daftar masuk U nie. Ingat lagi waktu mid tunggu aku berjam2 sbb nak daftar sama2.

Pastu kena dok hostel mawar. Kena naik 2 public transport nak g kuliah. Kelas kol 8.30....kuar bilik kol 6.30 pagi. Sem 1 aku dok sebilik dgn mid, ika and nini.

Keadaan Bilik masa sem satu. Mencabar taw, dulu ms kat matrik bilik besar, loker besar.......
UiTM......muat2 jer..........

Sem 2 pindah bilik. Dapat tingkat 7. Sebab nak satu bilik dgn mid gak aku berusaha utk tukar bilik....and alhamdullilah....dapat bilik bawah...tapi jauh ar dari kawan2 kelas.

Nielah hsmt8ku yg comel3..................korang mmng best. Ktorng pernah sesat di sunway piramid semata2 nak g makan kat chiken wing.......hahahahahaaaa...........

To siti and husna: All the best for both of you.........


Then pindah rumah. Dok rumah acik, 11 org satu rumah. Satu sem jer. *x da pic budak2 rumah la........*
To Yat: Thankz for the nice song, i still keep it inside my fon taw.......hehehehehe......
To Ainul : Thankz for the nice TUDUNG, zaman2 tudung bawal dulu......
To kak Ti : Congarate!!! Be a good mom k.....
To Dell: Dell yg dulu x sama dgn yg sekarng. Maintain on that JOYAH k. I like yr sms "cian kat ko kan......................" *x leh tulis semua, secret*
To wanie: Kamu adalah makcik sy yg paling best!!!!!! Plz remember that deal k......oh GOLD COST Aust!
To Yah : nak say sori sbb pernah marah yah, masa kat depan PAS, taw yah kecik ati masa tu. Sori sbb x sengaja........
To Ena: Terlalu bnyk...........3 tahun bersama...... Thankz and also sori..... *sanggup teman mlm2 g klinik sbb semput!*
To Ailee: Nice cooking! Sedap and also KEMAS sgt2......like my mom....*tapi anak dia oposite side*
To Fika: Pendiam.......but i like you......ape2 jer boleh
To hasia: First time jumpa org yg suka bljr bnyk2 bahasa....... dah la muka mcm org jepun.....dah kena lah tu.......... Nak say sori jgk sbb pernah kecikkan hati masa nak pindah rumah dulu.

Disebabkan nak dok dgn mid. Wpun sem tu x dok dgn mid still selalu kuar dgn mid. So, amik keputusan utk find new house.

Pindah ke blakang fac......ape ke nama jalan tu...errrmmmm.... haaaaa.......40/17b, bawal 1. Rumah nice. ops salah, bilik tu nice. Bilik tu k, sbb kami bertungkus lumus cat bilik tu........ Sem 4 duduk bersama kawan2 baru dan mid serta ena........ x maw state nama hsmt8 yg lain sbb x nak tambah dosa. Best thing masa sem 4 nie....... aku buat lakonan mantop. Sempena april fool, kami telah berjaya kenakan Stanly.

To Stanly: Sori eh, aku berguraw cara kasar. Kan dah kantoi rahsia2 hati ko........hehehe.... tapi hari tu best sgt2........ ada lagi x kad besar tu????


Tapi sayang, biasalahkan. Manusia x pernah nak puas dgn apa yg dia dapat. Dah cuba mengalah tapi berbalah jua.............SEM 4 dgn 5 jer dkat rumah nie.....x jumpa plak pic bilik yg cun tu......hehehehehe......

Kenangan SEM 5, g Dorani homestay. Makcik Wanie yg jadi pengarah.........terbaek.

Bersama dgn keluarga angkat

Masuk SEM 6 ktorg pindah ke no 18, 41/18. dok dgn akak2 karang kraft. Wpun jauh tapi hati senang..............best........sewa pun murah......
p/s: sape2 nak rasa tiket wayang free, dapat jumpa artis.......dapat barang2 free, dok lah serumah dgn org media......mst dapat great experience.
Masa sem 6 nie aku jadi director utk trip ke Hospital Bahagia, Perak.

Korang mmng berbakat.....nanti klo Nurul jadi penerbit film, nurul amik korang berkerja k...kah3

Sem 7 praktikal, kat skolah SMK Batu Unjur........best! Tadi baru balik dari skolah, g sambutan hari guru. "HAPI TEACHER DAY". Terharu, anak2 murid masih kenal lagi........


Sem 8, sweetz sgt............... wpun stress dgn kerja yg bnyk. Notice that, sem8 sgt bzy ok. Alhamdullilah AE siap.........hopefully dapat result yg best.....amin........

*bakal2 guru CEMERLANG*



1 comment:

  1. wah..terbek la..kire kite bkn pelajar uitm lg la ni..aduyai..xdpt dh nk g wat check up free...

    ReplyDelete

tEnTang Tuan punYer pEn

My photo
"seorang pelajar yg masih belajar dlm mengejar impian untuk menjadi pengajar kepada pelajar2nya......"