Monday, February 14, 2011

Lagi pasal Jalan Raya

Bila dok atas jalan raya....saya akan pikir ape yg ada atas jalan raya
X da org suroh saya pikir, saya yg maw pikir....
Jadi bukan salah sape2 klo pastu sy yg pening sendiri k.

ok kali nie bukan pasal hadlaju tapi ada kena mengena dgn laju gak.....
JALAN JAM SEBAB ADA KEMALANGAN

selalu kedengaran dicorong2 radio......
sila teruskan perjalanan anda, jgn dok joyah melihat kemalangan yg berlaku.....
kat sini aku nak bagi pendapat aku......

x menjadi dosa pun klo kita perlahankan kenderaan sebab kat depan tu ada kereta yg accident....
wpun kereta tu dah dibawa ke tepi tapi still jalan sesak....
aku rasa kita WAJIB memerlahankan kereta.

RASIONALNYA: kami rakyat yg perihatin.

mst ada yg jawab, perihatin ke JOYAH!
ops....bukan joyah k.
itu namanya perihatin.....

Cuba bayangkan.......pop! *cepat bygkan*
Ada accident kereta cium bonet kereta lain....
kereta tu mstlah berhenti ketepi...dan driver ke2-2 kereta tu pun kuar......
jadilah kekecohan.....
ape jadi klo kereta yg lain terus memandu dgn halaju yg sama.....
sama cam diorg ignore jer lah......
agak2 nya berlaku x kemalangan jiwa plak.....
ye lah, manerlah taw tiba2 tgh2 kekecohan tu ada kereta yg laju terbabas ke tempat diorg tu.....
itulah gunanya kita perlahankan kenderaan apabila berlaku sesuatu.


p/s: anda hanya perlu memerlahankan kenderaan. x perlu utk membuat andainya sendiri sape yg salah dalam kemalangan itu!

2 comments:

  1. hahaha......u lah.....
    i salah eja...cam ne ntah nak betolkan....kah2

    ReplyDelete

tEnTang Tuan punYer pEn

My photo
"seorang pelajar yg masih belajar dlm mengejar impian untuk menjadi pengajar kepada pelajar2nya......"